BLOG

Deneyap Kart İle Web Sunucu Kurulumu Ve Haberleşme

| Deneyap Kart · Esp32 · Oled Ekran · Python · Robot · Ssd1306 · Web Sunucu

Bu yazımda ESP32 tabanlı bir geliştirme kartı olan Deneyap Kart‘ı tanıtıp, bununla standart bileşenlerin kullanımını ve bir web sunucusu kurup ağ üzerinden haberleşme tekniğini gösteren örnekler vereceğim.

Python’da Sembolik Hesaplama İle Grafik Çizimi

| Grafik · Grafik Çizme · Matplotlib · Python · Python Fonksiyonu · Scipy · Sympy

Bu yazımda bir integral ile tanımlanmış bir fonksiyonun grafiğini Python ile çizmek için SymPy ve SciPy gibi sembolik hesaplama kütüphanelerinin nasıl kullanılabileceğini örneklendireceğim. Aynı grafiği çizmenin birden fazla yolunu tartışıp verimlilik açısından bu yöntemleri kıyaslayacağım.

LaTeX Belgesini Word Belgesine Dönüştürmek

| E-Kitap · Epub · Latex · Latex Belgesi · Latex Belgesi Dönüştürme · Mathml · Pandoc · Tex4Ebook · Word Belgesi

Bu çok sorulan bir soru, basit bir cevabı olmasa da bazı yöntemler var. Bu yazımda bu işlemi yapmanın birkaç yolundan ve benim tercih ettiğim yöntemden bahsedeceğim.

Docker Nedir ve Nasıl Kullanılır?

| Busybox · Container · Containerization · Django · Docker · Docker-Compose · Image · Imaj · Konteyner · Konteynerleştirme · Python · Sanal Makine · Virtual Machine · Vps

Bu yazımda son zamanlarda sık sözü edilen konteynerleştirme mantığı ve Docker yazılımı hakkında giriş seviyesinde bazı bilgiler vereceğim, yazılım alanında çalışacaksanız muhtemelen bunları sıklıkla kullanacaksınız.

Jupyter Notebook İle Uzak Sunucuda Program Geliştirme

| Aws · Ddns · Ec2 · Jupyter Lab · Jupyter Notebook · Noip Duc · Python · Systemd

Bu yazımda sizlere uzak bir bilgisayarda kodlama yapmanın bir yolunu açıklayacağım. Bunun için uzak sunucuda Jupyter Lab servisi kurup buna yerel bilgisayarımızda erişeceğiz. Yazımın sonunda yer alan videoda adımların uygulanışını izleyebilirsiniz.

E-Kitaplar ve Bir EPUB Dosyasının Anatomisi

| E-Kitap · Epub · Html · Meta-Inf · Mimtype · Ncx · Opf · Xml

Bu yazımda size EPUB formatında bir e-kitap dosyasının içeriğinden bahsedeceğim. Bu yazıda öğrendiklerinizle bir örnek yapacaksınız ve ilk e-kitabınızı EPUB formatında hazırlayabileceksiniz. DRM (Digital Rights Management) konusundan bahsetmeyeceğim.

Raspberry Pi ile Fiziksel Hesaplama

| Buton · Buzzer · Dc Motor · Direnç · Gpio · Gpiozero · Hcsr04 · Kondansatör · Ldr · Led · Raspberry Pi · Raspberry Pi Zero W · Robot · Servo

Bu yazımda size Raspberry Pi kartınıza çeşitli elektronik bileşenleri nasıl bağlayacağınızı ve bunlarla nasıl iletişim kurabileceğinizi açıklayacağım. Farklı kombinasyonlarla istediğiniz özelliklerde robotlar geliştirebilirsiniz. Programlama için Python kullanacağız, minimum düzeyde elektronik bilgisine ihtiyacınız olabilir.

Bodoslama JavaScript

| Array · Değişken · Javascript · Kontrol Yapıları · Nesne Yönelimli Programlama · Object · Sınıf · Veri Tipleri

Bu yazımda size JavaScript dilini tanıtacağım, detaya girmeden tüm özelliklerini özetlemeye çalışacağım. Daha önceden nesne yönelimli bir programlama dili biliyorsanız bu yazı ile javaScript'e iyi bir giriş yapmış olacaksınız.

Python'da OpenCV ile Yüz Tanıma

| Eye Detection · Face Detection · Face Recognition · Göz Tespiti · Haar Cascade Classifier · Lbph · Makine Öğrenmesi · Numpy · Opencv · Python · Yapay Zeka · Yüz Tanıma · Yüz Tespiti

Bu yazımda yapay zeka uygulamalarında sıkça karşılaştığımız yüz tanıma işlemine basit bir örnek vereceğim. Bu yazıda Python ile meşhur OpenCV (Open Source Computer Vision) kütüphanesi kullanımına giriş yapmış olacaksınız. Bu kütüphanenin içerdiği hazır makine öğrenmesi modellerini kullanarak resim ve videolardaki yüz ve gözlerin nasıl tespit edildiğini öğreneceksiniz.

Raspberry Pi Kurulumu

| Raspberry Pi · Raspberry Pi Os · Raspberry Pi Zero W · Ssh · Wpa_Supplicant

Bu yazımda Raspberry Pi cihazınızı ekran, klavye ve fare gibi çevre elemanları olmadan nasıl kurup uzaktan bağlanarak kullanabileceğinizi açıklayacağım. Bu cihazlar ucuz ve çok küçük bir bilgisayar gibi kullanılabilir, kendi web sunucunuzu, mail sunucunuzu ve bunun gibi bir çok şeyi tasarlayıp kullanabilirsiniz.